Betalen

In Nederland wordt een groot gedeelte van de tandartskosten tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Ook het eigen risico is hierop niet van toepassing. Voor het gedeelte van de tandartskosten tot 18 jaar dat niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering is het mogelijk om, bij enkele zorgverzekeraars, een aanvullende verzekering voor tandartskosten tot 18 jaar af te sluiten. Voor vergoedingen vanaf 18 jaar kunt u een aanvullende tandartsverzekering afsluiten bij uw zorgverzekeraar. De vergoeding hangt af van de afgesloten aanvullende tandartsverzekering.

Uw rekening

Een rekening van de tandarts is opgebouwd uit verschillende prestaties die zijn uitgevoerd tijdens een tandartsbezoek. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code. Deze code is weer gekoppeld aan een tarief.

Bekijk hier uw factuur uitgelicht!

Betalen aan de balie

Bent u basis verzekerd maar heeft u geen aanvullende tandartsverzekering? Dan dient u de nota direct na de behandeling te voldoen. U kunt per PIN aan de balie afrekenen.

Uw rekening via Anders Medical Factoring

Wij werken in onze praktijk samen met Anders Medical Factoring, zij gaan over de betalingen. Als uw zorgverzekering een gedeelte van uw rekening vergoedt dan ontvangt u van Anders Medical Factoring een nota met het restbedrag dat voor eigen rekening komt. Dit bedrag betaalt u aan Anders Medical Factoring. Indien u een vraag heeft over de hoogte van uw rekening is het handig om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Regel het online!

U kunt zelf een account aanmaken bij Anders Medical Factoring om de rekeningen te betalen. Hierover zult u ook een mail van hen ontvangen. Wilt u liever de nota per post ontvangen? Geef dit dan door aan onze receptie.

Voor meer informatie over Anders Medical Factoring verwijzen wij u door naar de website.