Kindertandheelkunde

Wij zijn vooruitstrevend op het gebied van preventie en door middel van de Gewoon Gaaf methode maken wij een passende behandeling voor uw kind.

Het eerste bezoek

Vanaf 1,5 jaar mag uw kind voor het eerst de stoel in en controleert de behandelaar het gebit. Tijdens het eerste bezoek willen wij graag uw kind op zijn of haar gemak stellen en staat het vooral in het teken van kennismaken. Spelenderwijs maakt de behandelaar uw kind bekend met een tandartsbezoek en onze manier van werken. Tijdens het eerste bezoek is het belangrijk om de behandelaar zelf te laten vertellen wat er gaat gebeuren. Het kan namelijk zo zijn dat u als ouder de behandeling anders omschrijft dan het daadwerkelijk is. Ook zal de behandelaar aangepast taalgebruik toepassen die bij u wellicht nog niet bekend zal zijn.

Voorbereiding

Om het eerste bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen is het belangrijk om uw kind hierop voor te bereiden. Belangrijk is vooral niet te veel informatie te verstrekken en in detail te treden. Het is vooral belangrijk te zeggen dat de tanden bekeken zullen worden om zo te zien hoe sterk ze zijn. En zieke tandjes beter worden gemaakt.

Tips

  1. Probeer eigen negatieve ervaringen niet door te geven aan uw kind
  2. Gebruik niet de woorden eng, spannend of pijn bij een tandartsbezoek. Ook het vooraf beloven van cadeaus werkt vaak negatief. Vaak denkt het kind dan juist dat er iets ergs of engs staat te gebeuren juist omdat er wat wordt beloofd.

Gewoon Gaaf methode

Wij vinden de mondgezondheid van uw kind erg belangrijk, daarom werken wij met de Gewoon Gaaf methode. Deze preventie methode is voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De tandarts of mondhygiënist geeft de ouder en het kind advies dat is afgestemd op het gebit van het kind. De behandelaar begeleidt het kind een gaaf gebit te hebben en te houden. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan binnen een gezin verschillen; Gewoon Gaaf kijkt tenslotte naar ieder individu.

Meer informatie over de gewoon gaaf methode kunt u vinden op https://www.gewoon-gaaf.nl/