Implantologie

De heer Jeffrey Knip is binnen ons team gespecialiseerd in het plaatsen van implantaten. Een implantaat wordt geplaatst om één of meerdere tanden en of kiezen te vervangen. Een implantaat is een kunstwortel gemaakt van titanium die in de kaak wordt geschroefd. Op deze schroef wordt een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese geplaatst. Een voordeel van een implantaat is dat deze stevig vast zit en hetzelfde zal functioneren als uw andere tanden en kiezen.

Het plaatsen van een implantaat kan alleen succesvol zijn indien de mond hiervoor geschikt is. Om de geschiktheid te bepalen zal er altijd een uitgebreid mond en röntgenonderzoek plaatsvinden. De aandacht zal worden gericht op de mate van gezondheid van het tandvlees, de slijmvliezen, de aanwezigheid van bot en de anatomische verhoudingen van de tandbogen. Het plaatsen van een implantaat kan bij iedereen met een volgroeide kaak echter moet de gezondheid dit wel toelaten. Indien de mond geschikt is zal er een behandelplan en begroting worden opgesteld.

Het gemiddelde succespercentage van behandelingen met implantaten bedraagt na 10 jaar zo'n 95-98 %. Stevige rokers hebben een verhoogde kans van ongeveer 15% op verlies van implantaten

Guided plaatsen van implantaten

Bij Tandartspraktijk Keijzershof zijn we gespecialiseerd in het Guided plaatsen van implantaten. Dit is een zeer moderne techniek die enkel uit te voeren is met de meest moderne apparatuur. In de video hieronder nemen we je mee in de digitale wereld voor het plannen en plaatsen van een implantaat.